Vinylcover

De siste to ukene har vi hatt i oppgave å designe vårt eget vinylplate cover. Vi skulle designe forsiden, baksiden og finne på et artistnavn og en liste med sanger. I tillegg var vi nødt til å få med noen trender for 2018.

Inspirasjon:

Jeg started med å bla gjennom pinterest for å finne inspirasjon. Jeg fant ulike designer som jeg tenkte å ha med i designet mitt. Det endte opp med at jeg ikke valgte moen av disse.

Skjermbilde 2017-12-06 kl. 10.31.29

Jeg lette videre og endte opp med disse. Coveret mitt er inspirert av en blanding her. Jeg tok utgangspunkt i at modellen skulle ha noe med #IkkeGreit kampanjen på bildet på venstre side. Plasseringen på forsiden var noe likt de to andre.

Ide, planlegging og prosess:

Under planleggingen noterte jeg ideer i et word-dokument og skrev ned forslag til sanger, ord, artistnavn osv. Bildet tok jeg hjemme så jeg, modellen og en annen venninne møttes slik at vi var flere til å skrive ned ord.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Under planleggingen av coveret måtte jeg tenke på KEBB og 2018 trender. Trenden jeg valgte å ha med var en type glitch/3D effekt. Jeg valgte dette fordi det passet til og ga eg kul effekt til bildet.

Prosess og skjermbilder:

Redigeringen av bildet og effekten gjorde jeg i Photoshop. Barcode og den svarte rammen på baksiden ble lagd i Illustrator og alt tekst ble lagt inn i InDesign.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

KEBB i mitt design:

  • Kontrast: Jeg har brukt kontrast på baksiden ved å ta svart skrift oppå den hvite bakgrunnen. Kontrasten på forsiden er at jeg har en veldig mørk bakgrunnen og lys tekst og modell foran.
  • Enhet: Jeg har brukt de samme fontene på fremsiden og baksiden, noe som gir en enhet til albumet.
  • Balanse: Deler man forsiden i to vil sidene være like på begge sider. På forsiden valgte jeg å ha modellen på venstre side og teksten på høyre. Da er det like mye som skjer på hver side.
  • Bevegelse: Effekten jeg har brukt gir bevegelse til bildets forside. Strekene og 3D effekten gir bevegelse i bakgrunnen.

Fargebruk og symbolikk:

Svart: Symboliserer sorg, lidelse, tomhet, død og mørkhet. Alt dette er noe artisten har slitt med. Forsiden er i disse fargene og symboliserer det mørke artisten har gått har gått gjennom.

Hvit: Symboliserer renhet, sårbarhet, fred og uskyld. Dette passer inn i budskapet vet at artisten har gått gjennom en sårbar tid, men har kommet seg opp og fått «fred». Jeg ville derfor ha en hvit og ren bakside.

Skjermbilde 2017-12-14 kl. 22.44.17

Mock-up fil:

Jeg avsluttet med å lage en mock-up av både forsiden og baksiden i InDesign.

Budskap:

Budskapet i albumet mitt er egentlig ganske «deep». Jeg så for meg at artisten har slitt med mye hat og har gått gjennom en veldig mørk og tung tid. Dette var noe artisten har brukt mye tid på å komme seg gjennom og albumet skulle representere hvordan personen har hatt det og hvordan ting har bedret seg. Sangene på baksiden starter først med å handle om det som har skjedd, før på side B hvor det kommer mer positive sanger om hvordan ting går bedre nå. Budskapet går på at uansett hvor langt nede en person kan være er det alltid mulig å komme seg opp igjen. Dette handler ikke kun om artister men alle mennesker generelt. Publikum skulle kunne kjenne seg igjen i sangene og historien bak.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s